Häng med till Transsylvanien!

Så fort pandemin släpper taget om oss, kommer Enitime ordna temaresor till Transsylvanien, Rumänien. En pilotresa genomfördes under 2019, mer om den kan du läsa på bloggen här!

Jag, Enikö Arnell-Szurkos, är ungerska, född och uppvuxen (min första tio år) i Transsylvanien och har besökt området frekvent genom alla år. Jag har även studerat Östeuropas och Transsylvaniens historia vid Uppsala universitet och skrivit uppsatser om nationalism och etniska motsättningar i området. Jag är med som guide och det är "mitt" Transsylvanien jag bjuder in till.

Resorna arrangeras i en form av "läs och res" och innehåller ett kursmoment om tre tillfällen först, där vi lär oss mer om Transsylvaniens kultur och historia, politik och samhälle. Det går att följa med på kursen även digitalt. Efter kursen följer en veckas resa på plats, där vi njuter av både storslagen natur med höga berg, till intressant kultur i medeltida städer till små byar. Det är en unik resa som enbart kommer att arrangeras två gånger per år, för en mindre, tajt grupp på maximalt sju personer per gång. Resan kommer att anpassas efter deltagarna, men passar bäst för resvana, nyfikna och flexibla personer.

Är du nyfiken på mer, kan du mejla dina kontaktuppgifter till eniko@enitime.se redan nu. Då kan du vara säker på att få information så fort resorna kan starta igen, vilket troligen blir hösten 2021!